Ce este dezinfectia

  • Ce este dezinfectia

    Ce este dezinfectia

    Dezinfecţia reprezintă întrebuinţarea diferitelor metode pentru distrugerea formelor adulte şi de rezistenţă a microbilor din aer, de pe obiecte, tegumente şi instrumente.

    Se folosesc agenţi fizici (raze solare, ultraviolete artificiale) şi chimici. Dezinfectantul este o substanţă chimică ce poate distruge microorganismele patogene.

    Soluţia dezinfectantă – antiseptică – este un amestec de lichide bactericide, constituit din cel puţin 2 substanţe, dintre care una este substanţa dizolvantă, iar cealaltă este substanţa dezinfectantă. Dezinfectarea încăperilor din unităţile sanitare se face cu soluţii dezinfectante ca: var cloros, bromocet, etc, având concentraţii diferite în funcţie de scopul pentru care este folosită încăperea respectivă.

    Se va dezinfecta orice obiect care vine în contact cu omul bolnav: mobilier de lemn, plastic sau fier, sistemul de încălzire şi iluminare(radiatoare, becuri, globuri), noptiere, cărucioare, brancarde, telefon, uşi ferestre, echipament de protecţie şi de lucru, lenjerie, a obiectelor cu ajutorul cărora s-au captat produsele biologice sau dejecţiile (ploscă, bazinet, tăviţă renală, sticluţe de analize – dar în ultima vreme se tinde ca toate acestea să fie de unică folosinţă sau măcar să fie folosite de un singur pacient pe timpul spitalizării sale şi apoi incinerate)

    admin

    Leave a comment